Hyvästi tyypin 2 diabetes ja tervetuloa terveys!

Henriikka aloitti paastovalmennuksen puoli vuotta sitten Vasteella ja saavutti tyypin 2 diabeteksen remission jo kolmessa kuukaudessa. Koska hyperinsulinemia (insuliinin liiallinen määrä) oli jatkunut jo pitkään, vaatii myös paraneminen pidemmän ajan ja tähän 6 kuukautta riitti loistavasti. Henriikan tulee pysyä valmennuksessa opitussa elämäntavassa myös tulevaisuudessa, mutta puoli vuotta intensiivisessä (päivittäisseuranta) valmennuksessa riitti hyvin tämän elämäntavan oppimiseen.

Kuva Intiasta 1/2019 paastovalmennuksen aikana. Henriikka päivän eväitä hankkimassa.

Henriikka oli myös puolitoista kuukautta valmennuksesta Intiassa, eikä se vaikuttanut valmennuksen kulkuun millään tavalla. ”Paastovalmennus on asennekysymys!” kuten hän toteaa kysyttäessä Intian reissusta. Paastovalmennus toimii missä tahansa päin maailmaa oletkin, kunhan vain yhteydet toimivat. Loppu on kiinni sinusta itsestäsi ja siitä, kuinka paljon haluat parantua sairaudestasi. Henriikka halusi.

Henriikan etenemistä seurattiin puolen vuoden ajan päivittäin, jolloin varmistimme parhaat mahdolliset tulokset. Seurasimme verensokeria, verenpainetta, fyysisiä tuntemuksia sekä teimme tarvittavia muutoksia tarpeen mukaan. Kun asiakas on intensiivisessä seurannassa pystymme tekemään muutoksia protokollaan lähes reaaliajassa ja näin valmennus on turvallista ja asiakas selviytyy siitä hyvin.

”Kiitos Tuomas! Ei ole vaikeata seurata valmennusta, kun noudattaa tarkasti valmentajan ohjeita. Tuomas sanoi aloituskeskustelussa, että hyviin tuloksiin päästään, kun noudatetaan ohjeita ja niin päästiin! Tuomaksen omakohtainen kokemus paastosta toi katu-uskottavuutta. Elämänlaatuni parani ja sain voimia leikkiä lasteni kanssa.”
– Henriikka

Tyypin 2 diabeteksesta voi parantua

Tyypin 2 diabetes ei ole kroonisesti etenevä sairaus tai yksisuuntainen katu. Tyypin 2 diabetes on täysin peruutettavissa oleva sairaus, jos ymmärretään, miten sairaus kehittyy ja mistä se johtuu. Lääkkeet eivät paranna elintavoista johtuvaa sairautta. Tyypin 2 diabetesepidemia alkoi vasta 1980-luvun lopulla. Meidän tarvitsee mennä vain yksi sukupolvi taaksepäin löytääksemme tavan elää ilman tätä sairautta.

Faktat pöytään: Lääkitys pois ja veriarvot kuntoon

Januvia-diabeteslääke tiputettiin kahden päivän päästä valmennuksen alkamisesta, jonka jälkeen sitä ei enää tarvittu.

Alle on koostettu tyypin 2 diabeteksen kannalta tärkeimpien veriarvojen huikeat muutokset, jotka Henriikka saavutti valmennuksen aikana. Valmennuksen alussa -arvot on mitattu lääkityksen kanssa ja Valmennuksen jälkeen -arvot ilman lääkitystä. Suluissa virallisen hoitolinjan viitearvot kullekin veriarvolle.

Valmennuksen alussa
(lääkityksen kanssa):

HbA1c (20-42): 45 mmol/mol

fP-Gluk (4.0-6.0): 8.4 mmol/l

S-Insu (2-20): 65.9 mU/l

fP-ALAT (<35): 67 U/l

fP-Trigly (<1.7): 1.24 mmol/l

Valmennuksen jälkeen 6 KK
(ilman lääkitystä):

HbA1c: 32 mmol/mol -29 %

fP-gluk: 6.1 mmol/l -27 %

S-Insu: 19 mU/l -71 %

fP-ALAT: 22 U/l -67 %

fP-Trigly: 0.88 mmol/l -29 %

Painonpudotus: 34,5 kg -26 %

Vyötärön kapeneminen: 27 cm -18 %

Vaste kiittää Henriikkaa mahtavasta suorituksesta ja omistautumisesta oman terveytensä eteen.

Kiitos!

 

Tuomas Javanainen, Vaste Oy