Marjo, 3 kuukautta Vasteella

HbA1c:        -27 %

fP-Gluk:      -24 %

S-Insu:        -49 %

HOMA-IR:   -78 %

Paino:        -17 kg

En ollut tajunnut, että terveyteni oli vaarassa, koska lääkärit eivät olleet siihen koskaan puuttuneet. Terveyden arvo on oikeasti nyt vasta kirkastunut. Uuden elämäntavan ruokavalio tuntui älyttömän luonnolliselta. Vaikka olin jo pitkään syönyt VHH (vähähiilihydraattinen) ruokavaliota, en ollut tajunnut, että senkin voi tehdä väärin. Se huomattiin, kun aloimme mittaamaan ja seuraamaan päivittäin.

Saan syödä nyt sellaisia ruokia, joista oikeasti tykkään. Voin syödä vatsan täyteen, eikä tarvitse ”pihistellä” rasvan kanssa. Siirtymä tähän oli helppoa ja mutkatonta. Voin syödä tulevaisuudessakin näin vaivattomasti. Aineenvaihdunta on muuttunut parempaan, kivut ovat vähentyneet ja nesteiden kertyminen kasvoihin sekä raajoihin on vähentynyt paljon. Valmennuksen aikana olleen polvileikkauksen jälkeinen toipuminen on ollut nopeaa.

 

 

Tajusin henkisellä puolella, että nyt todella oli kyse minusta ja terveydestäni ei pelkästään kiloista. Yksi suurimmista asioista oli se, kun tajusin saavani luotettavaa ja asiantuntevaa apua. Minulle oli hirveän tärkeää se, että tiedän Vasteen Tuomaksen käyneen läpi tämän saman prosessin. Tuomaksen omakohtainen kokemus esidiabeteksen peruuttamisesta lisäsi luotettavuutta. Se vaikutti myös siihen, että uskalsin luottavaisin mielin lähteä tähän mukaan. Se toi minulle tunteen, että olen voinut kokea tulleeni ehdoitta hyväksytyksi. Vaikka olen välillä tilittänyt ihan tyhmiä tai rasittavia juttuja, olen silti tuntenut olevani turvassa.

Vasteen jatkuvalla tuella on ollut valtava merkitys.