Ulla, Vasteella 3 kuukautta

 

Verenpaineet lääkityksellä: SYS 129 / DIA  79

Verenpaineet ILMAN lääkitystä: SYS 125 / DIA  77

 

HOMA-IR (insuliiniresistenssi): – 67 %

HbA1c: -13 %

fP-Gluk: -18 %

Olen ollut lapsesta saakka ylipainoinen. Nuorena laihdutin itseni normaalipainoiseksi hetkellisesti, mutta raskauksien ja stressaavan työn myötä lihoin yli 40 kiloa. Ylipainon myötä minulle kehittyi verenpainetauti, korkeat kolesterolit ja lopulta tyypin 2 diabetes. Keväällä 2019 sain kuulla ketogeenisesta ruokavaliosta ja sen avulla sain laihdutettua liki 30 kiloa. Diabeteslääkkeet jäivät pois mutta silti verensokerit eivät laskeneet haluttuihin lukemiin. Paino junnasi myös paikallaan ja motivaatio oli poissa. Ystäväni kertoi Vasteen valmennuksesta ja heillä sattui onnekseni juuri olemaan testiryhmä, johon onneksi pääsin mukaan. Vasteen avulla opin miten kehoni toimii erilaisissa ruokailurytmeissä. Ymmärsin myös, miten jotkut ikään kuin ”terveelliset” ruuat voivat vaikuttaa juuri minun verensokeriini nostavasti. Vaste opetti minua syömään oikeaan aikaan ja oikeaa ruokaa juuri minun elimistöni kannalta. Hyvän tuen ja jatkuvan seurannan ansiosta pääsin myös lääkityksestäni eroon sopivasti, juuri koronan saapuessa maahamme.

Minulla ei ole enää mitään lääkitystä ja veriarvotkin näyttävät paremmilta, kuin mitä ovat viimevuosina näyttäneet. Vasteen valmennus toimi minulle erinomaisesti. Se että on ”tilivelvollinen” päivittäin, auttaa motivaatiossa silloin, kun haluasi antaa periksi ja syödä jotain mikä ei tee minulle hyvää. Kun ruokavaliotani ja elämäntapaani muutettiin, paino alkoi taas pudota. Nyt painoni on pudonnut kaiken kaikkiaan 37 kg ja alkuperäinen tavoitteeni on saavutettu, mutta matkaa on vielä jäljellä. Tästä on hyvä jatkaa terveempään loppuelämään.

Terveisin Ulla