FAKTAA

Merkittävimmät veriarvomuutokset remissiossa 12 viikossa:

(Kaikki veriarvot ovat kirjattuina laboratorion järjestelmään ja sieltä Vasteen vaikutusdataan)

 

Ilman lääkityksiä

  • HbA1c (pitkäsokeri): -48%
  • fP-Gluk (paastoglukoosi): -35%
  • fP-kol-trigly (triglyseridit): -82%
  • S-ALAT (Maksa-arvo): -67%
  • S-Insu (paastoinsuliini): -82%
  • HOMA-IR (insuliiniresistenssi) -88%

Paino: -19%

Vyötärön ympärys: -17%

  • Tyypin 2 diabetes remissiossa: HbA1c terveen tasolla ilman lääkityksiä.

-Pudotetut diabeteslääkkeet: Forxiga (dapagliflotsiini) ja Glucophage (metformiini)

 

  • Verenpainetauti remissiossa: systolinen 111 ja diastolinen 74, ilman lääkityksiä

-Pudotetut verenpainelääkkeet: Hypoloc Comp 5/12,5 mg ja Lisinopril comp 20/12,5 mg

 

 

Tuomas, Vasteella 4 kuukautta – jatkuu

”Aloitin Vasteella toukokuussa 2020 ja uutta elämäntapaa on nyt takana 4 kuukautta. Muutokset ruokavalioon ja aikatauluihin tuntui aluksi suurilta mutta sujuivat käytännössä kivuttomasti”.

”Jatkuvalla seurannalla ja biomarkkereiden (glukoosi, verenpaine ja ketoaineet) seurannalla on ollut todella iso merkitys. Tieto siitä, että lipsumisesta ”jäisi heti kiinni” auttoi pitämään ruokavaliosta ja uudesta elämäntavasta kiinni myös heikoimpina hetkinä. Ilman tukea ja jatkuvaa seurantaa olisin varmasti lipsunut. Ja nyt voin rehellisesti sanoa, että niin ei päässyt tapahtumaan kertaakaan. Valmennuksen hintakaan ei tunnu pahalta, kun ajatellaan, että Tuomas (Vaste) on koko ajan tavoitettavissa, jos jokin asia askarrutti valmennuksen aikana. Aina sai vastauksen tai ohjeistuksen, kun sitä tarvitsi. Monia asioita olisi jäänyt turhaan miettimään ja pilannut yöunet, jos Tuomas (Vaste) ei olisi ollut tukena vastailemassa minun ”tyhmiin” kysymyksiin”.

Tuomaksen kanssa laitettiin 12 viikon aikana noin 2000 tekstiviestiä ja noin 500 kuvaviestiä, joten hän ei todellakaan ollut kertaakaan yksin valmennuksen aikana. Hänellä oli koko ajan mahdollisuus kysyä ja kertoa tuntemuksistaan. Hän sai vuorovaikutuksena kannustusta päivittäin ja hänen veren glukoositasoja seurattiin päivittäin. Tämä takaa turvallisuuden ja tehokkuuden.

”Oli todella motivoivaa huomata, miten nopeasti lääkityksiä pystyttiin purkamaan pois ja edistystä tapahtui koko ajan. Veriarvoissa tapahtuvat muutokset toimivat myöhemmin säännöllisinä motivaation vahvistajina”

”Ruoanlaitto on aina ollut minulle intohimoinen harrastus. Valmennuksen tuoma muutos ruokavalioon on tarkoittanut lähinnä lisukkeiden ja marinadien suunnittelemista erilaisista lähtökohdista. On ollut opettavaista tarkastaa elintarvikkeiden ravintosisältöjä tarkemmin, sokereita löytyy sellaisistakin raaka-aineista, joihin niitä ei osaisi heti yhdistää”.

 

”Elämäntavan ylläpitämisen uskon tulevaisuudessakin olevan helppoa, koska motivaationa toimii lääkkeettömyys ja terveys”.

-Tuomas