Epäilys oli suuri, kun Tiina (50 v.) aloitti Vasteen hoitojakson. ”Epäilin itseäni ja koko hoidon onnistumista, koska tunnetusti minulla ei ole ollut selkärankaa”, Tiina kertoo.

Kun 24 viikon hoitojakso oli ohi ei selkäranka ollut katkennut kertaakaan. Tärkeintä onnistumisessa onkin ollut Vaste Klinikan asiantuntijan jatkuva seuranta ja tuki. ”Olen saanut tsemppausta ja uskoa onnistumiseeni.”

24 viikon hoitojakson tuloksena Tiina voitti tyypin 2 diabeteksen:

 • Verensokerit ovat verikokeen mukaan terveen tasolla ilman lääkitystä
 • Diabeettinen komplikaatio retinopatia on peruutettu
 • Rasvamaksa on peruutettu
 • Insuliinin määrä on normaali
 • Insuliiniresistenssi -> peruutettu

Lisäksi Tiina pudotti hoitojakson aikana painoaan 19,7 kg ja vyötärön ympärys kaventui 18 cm.

”Tavallisiin ruokavalio- ja ketovalmennuksiin verrattuna Vaste Klinikan hoitojaksolla sain koko ajan ammattitaitoista ohjausta. Vasteen asiantuntija oli aina tavoitettavissa ja sain nopeaa opastusta ja neuvoja jopa kaupassa käyntiin. Hoitojakson edetessä myös oma tieto ja varmuus lisääntyivät. Tunsin tekeväni asioita oikein ja nopeasti myös muutokset alkoivat näkyä”, Tiina kertoo.

Aloitin hutikuussa 2019 Vasteen hoitojaksolla, ja se oli elämäni paras päätös. Sitouduin 24 viikon hoitojaksolle. Yllätyin kuinka helppoa se loppujen lopuksi oli.

Olen noudattanut uutta elämäntapaa jo kohta puolitoista vuotta. Verikokeissa olen käynyt säännöllisesti ja tulokset ovat olleet edelleen loistavia. Olen elämäni kunnossa, jaksan leikkiä ja viettää aikaa lastenlasteni kanssa.

Tiina kävi verikokeissa hoitojakson alussa, 12 viikon kohdalla ja hoitojakson lopussa. Tyypin 2 diabeteksen ja metabolisen oireyhtymän kannalta oleellisimpien veriarvojen muutokset olivat:

 • HbA1c (”pitkäsokeri”)-> – 23,52 %
 • fP-Gluk (paastoglukoosi) -> – 44,05 %
 • S-INSU (paastoinsuliini) -> – 72,05 %
 • fP-ALAT (maksa-arvo) -> – 44,19 %
 • fP-KOL-HDL -> + 17,65 %
 • fP-KOL-LDL -> + 15 %  ***
 • fP-Trigly -> – 22,22 %
 • hs-CRP (tulehdusarvo) -> – 20 %

Jo hoitojakson aikana Tiina pystyi tiputtamaan pois Metformin ja Januvia -lääkitykset.

”Jos minä olen onnistunut, niin kuka tahansa onnistuu. Avoimin mielin ja halu voida paremmin, ovat paras motivaattori. Nyt on Mahtavaa elää ilman lääkkeitä, energisenä ja upean näköisenä.”

 

*** HUOM: Jotta saisimme hyvän kuvan LDL:n laadusta olisi mitattava verestä ApoB tai Lp(a) arvo jotta voisimme arvioida partikkelikokoa. Hiilihydraattirajoitteisella ruokavaliolla LDL- partikkeli koko (LDL-P) on yleisesti suurta ja hyvän laatuista (Hallberg ja muut 2018). LDL:n hetkellinen nousu liitttyy suureen painonpudotukseen, lisääntyneeseen ”rasva liikenteeseen”(aineenvaihdunnan muutos glukoosin poltosta, rasvan polttoon), koska kolesterolia on sitoutuneena rasvakudokseen. Kun painonpudotus tasaantuu LDL pienenee. Paremman ennusteen sydän- ja verisuonitaudin riskistä kertoo HDL:n ja triglyseridien välinen suhde. Huomioitavaa on myös se, että LDL-C (laboratoriossa perinteisesti mitattu LDL-kolesteroli) ei edes kuulu metabolisen oireyhtymän yleisiin kriteereihin (WHO:n kriteerit), koska sitä ei ole pidetty hyvänä merkkinä ennustaa kardiovaskulaarisia sairauksia.

Tunnistatko tarinassa oman tilanteesi tai epäiletkö sairastavasi tyypin 2 diabetesta?

Me Vaste Klinikalla tarjoamme yksilöllisen hoitosuunnitelman ja päivittäisen seurannan sekä 24/7 tuen metabolisen sairautesi voittamiseksi.

>> Tutustu Vaste Klinikan hoitojaksoihin TÄSTÄ

>> Tai VARAA maksuton 15 min puhelinkonsultaatio Vaste Klinikan asiantuntijan kanssa.