”Vasteen hoitojakson aloittaminen oli elämäni paras päätös. Ilman Vastetta olisin edelleen tyypin 2 diabeetikko ja vähintään samassa tilanteessa tai ehkä jopa huonommassa”, kertoo Vaste Klinikan 6 kk hoitojaksolle osallistunut Eija.

”Inhosin sitä, että minulla oli verenpaine- ja diabeteslääkitys. Varsinkaan toinen diabeteslääke, Metformiini, ei sopinut minulle ollenkaan, eikä sen tilalle annettu vaihtoehtoa. Minua hävetti se, että olin päästänyt itseni kuntoon, jossa tarvitsin lääkitystä. Olin kuitenkin päättänyt, etten enää yritä laihduttaa enkä yritä tehdä mitään tyypin 2 diabeteksen tai verenpainetaudin takia. Olkoon, lääkkeitäkin on niin helppo syödä. Hävitin kaikki pienemmän koon vaatteet kaapista, eihän niitä enää tarvitse. Tiesin, että se on huono juttu, mutta ei ollut voimia ajatella muuten.”

Eija oli kuitenkin heti valmis aloittamaan Vasteen hoitojakson, kun siihen tarjoutui mahdollisuus.

”Vastasin Kyllä, kyllä, kyllä! Se oli elämäni paras päätös. Ilman sitä viestiä, olisin tällä hetkellä vähintäänkin samassa tilanteessa tai ehkä jopa huonommassa”, Eija kertoo.

”Ilman Vasteen asiantuntijoiden apua tämä ei olisi onnistunut. Tsemppaus ja tuki olivat kaiken kattavaa ja huikeata. Alusta saakka oli niin turvallinen olo, kertaakaan ei tullut mieleen, että uskallanko.”

Eija oli jättänyt karkit pois jo vuosi ennen hoitojakson alkua. Alkoholin kulutus oli maltillista. Eija harrasti hyötyliikuntaa, kävelyä ja pihatöitä. Hyvä elämäntapa ei kuitenkaan riittänyt parantamaan sokeriaineenvaihduntaa tai pudottamaan painoa. Hän ei ymmärtänyt sitä, että peruna, riisi, pasta, leipä ym. ovat kaikki lopputuotteena glukoosia ja pahentavat hänen sairauttaan säännöllisesti nautittuina. Hän ei tiennyt miten eri ruoka-aineet nostivat sokereita. Hän kävi kerran vuodessa verikokeissa ja uskoi sen riittävän.

Eijalle hiilihydraattien rajoittaminen ruokavaliossa ei ollut mikään haaste, ei edes alussa. ”Saan syödä kaikkea mitä rakastan!”, hän hehkuttaa.

Hoitojakson aikana Eija ei missään kohtaa kokenut olevansa laihdutuskuurilla, vaikka matkan varrella painoa putosikin reilusti. Hän kokee tämän olevan elämäntapa, jolla on tarkoitus pysyä terveenä. Painonpudotus on positiivinen sivuvaikutus.

”Jokainen pystyy noudattamaan tätä elämäntapaa, jos vain tahtoa ja halua löytyy. Syitä epäonnistumiselle, vaikeudelle tai helppoudelle löytyy varmasti, jos niitä haluaa etsiä. Kaikilta tämä kuitenkin onnistuu, jos itse haluaa, Eija sanoo päättäväisesti ja kannustavasti.

Hoitojakson tuloksena Eija pääsi irti lääkkeistä ja alkava silmänpohjan rappeuma parani.

Eija pystyi lopettamaan diabeteslääkkeet, kun hoitojakso oli kestänyt 2 kuukautta ja verenpainelääkkeet kuukautta myöhemmin. Hän ei ole tarvinnut lääkkeitä verenpaineeseen tai diabetekseen sen jälkeen. Eija on huomannut monia positiivisia vaikutuksia terveydentilassaan intensiivisen hoitojakson jälkeenkin. Sairaudet ovat pysyneet poissa, jaksaminen ja energiatasot ovat parantuneet, paino on pysynyt samoissa lukemissa, suolisto-ongelmat ovat hävinneet ja silmät ovat terveet. Eijalla oli todettu alkava silmänpohjan rappeuma toisessa silmässä ennen hoitojakson aloitusta. Hoitojakson aikana otettiin uudet kuvat, joissa Eijan silmänpohjat todettiin terveiksi. Rappeuma oli parantunut.

Eijan elämäntapa terveenä ja hyvinvoivana jatkuu edelleen.

Tunnistatko tarinassa oman tilanteesi tai epäiletkö sairastavasi tyypin 2 diabetesta?

Me Vaste Klinikalla tarjoamme yksilöllisen hoitosuunnitelman ja päivittäisen seurannan sekä 24/7 tuen metabolisen sairautesi voittamiseksi.

>> Tutustu Vaste Klinikan hoitojaksoihin TÄSTÄ

>> Tai VARAA maksuton 15 min puhelinkonsultaatio Vaste Klinikan asiantuntijan kanssa.