Blogi

Hei,

Tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Blogia kirjoittavat Tuomas ja Maiju Javanainen. Sisältö tulee olemaan tiede- ja tietopainotteinen, unohtamatta mielipidekirjoituksia ja kannanottoja. Blogiteksteissä pureudumme syvällisemmin paaston ja hiilihydraattirajoitteisen ruokavalion tuomiin terveyshyötyihin, uusimpiin tutkimustuloksiin paastoon ja metabolisiin sairauksiin liittyen ja käsittelemme aiheita joita te lukijat toivotte. Toivomuksia aiheista voi laittaa meille sähköpostitse osoitteeseen info@vastehealth.fi. Me haluamme tarjota Teille lukijoille sitä sisältöä, mistä te olette kiinnostuneita. Teitä varten teemme tätä työtä ja blogin kirjoittaminen on yksi osa sitä. Toivottavasti tulevaisuudessa saamme myös äänemme kuuluviin luentojen lisäksi podcast-ohjelman kautta. Ihmiset hakevat ja omaksuvat tietoa eri kanavien kautta, joten haluamme olla mahdollisimman monessa kanavassa mukana. Facebook, Instagram ja Twitter pysyvät edelleen aktiivisina kanavina, mutta Facebookissa julkaisemamme postaukset siirtyvät tänne nettisivuillemme. Ilmoitamme kuitenkin aina Facebookissa uusista blogikirjoituksista tai asiakas-case- julkaisuista mitä tänne nettisivuillemme laitamme.

Blogi lähti tästä kirjoituksesta käyntiin eräänä syksyisenä keskiviikkoaamuna Turussa, kynttilänvalossa Above and Beyond acoustic- konsertin säestämänä. Olkaa hyvä!

 

Muita artikkeleita

Hiilihydraatti-insuliinimalli haastaa perinteisen kalorimallin lihavuuden hoidossa (Ludwig et al. 2021 The American Journal of Clinical Nutrition)

Yleisen näkemyksen mukaan liikalihavuusepidemia johtuu nykyaikaisten, erittäin maukkaiden, energiapitoisten jalostettujen elintarvikkeiden liiallisesta kulutuksesta, jota pahentaa istuva elämäntapa. Lihavuustilastot ovat kuitenkin historiallisen korkealla, vaikka energian tasapainomalli (EBM) ohjaa jatkuvasti keskittymistä syömään vähemmän ja liikkumaan enemmän.

Lue lisää ›

Laitumelta vai labrasta?

Punaisen lihan syömisestä on tulossa syntiä. Samaan aikaan kemistit kehittelevät lihan kaltaisia tuotteita elintarviketeollisuudelle. Miksi me Vasteessa puolustamme kotimaista punaista lihaa? Tervetuloa tutustumaan runsain kuvamateriaalein kuvitettuun kirjoitukseen, joka puolustaa suomalaisen lihan syöntiä, esimerkkinä meidän perhe.

Lue lisää ›

Se ei sittenkään ollut LDL, vaan triglyseridit

 ”SUURET triglyseridipitoisuudet liittyvät ateroskleroottisiin muutoksiin ja verisuonten tulehdukseen myös potilailla, joiden sydän- ja verisuonitautiriski on pieni. Yhteydet havaitaan riippumatta potilaan LDL-kolesterolin tasoista, Journal of the American College

Lue lisää ›