Blogi

Hei,

Tervetuloa lukemaan uutta blogia!

Blogia kirjoittavat Tuomas ja Maiju Javanainen. Sisältö tulee olemaan tiede- ja tietopainotteinen, unohtamatta mielipidekirjoituksia ja kannanottoja. Blogiteksteissä pureudumme syvällisemmin paaston ja hiilihydraattirajoitteisen ruokavalion tuomiin terveyshyötyihin, uusimpiin tutkimustuloksiin paastoon ja metabolisiin sairauksiin liittyen ja käsittelemme aiheita joita te lukijat toivotte. Toivomuksia aiheista voi laittaa meille sähköpostitse osoitteeseen info@vastehealth.fi. Me haluamme tarjota Teille lukijoille sitä sisältöä, mistä te olette kiinnostuneita. Teitä varten teemme tätä työtä ja blogin kirjoittaminen on yksi osa sitä. Toivottavasti tulevaisuudessa saamme myös äänemme kuuluviin luentojen lisäksi podcast-ohjelman kautta. Ihmiset hakevat ja omaksuvat tietoa eri kanavien kautta, joten haluamme olla mahdollisimman monessa kanavassa mukana. Facebook, Instagram ja Twitter pysyvät edelleen aktiivisina kanavina, mutta Facebookissa julkaisemamme postaukset siirtyvät tänne nettisivuillemme. Ilmoitamme kuitenkin aina Facebookissa uusista blogikirjoituksista tai asiakas-case- julkaisuista mitä tänne nettisivuillemme laitamme.

Blogi lähti tästä kirjoituksesta käyntiin eräänä syksyisenä keskiviikkoaamuna Turussa, kynttilänvalossa Above and Beyond acoustic- konsertin säestämänä. Olkaa hyvä!

 

Muita artikkeleita

Solut täyttyvät glukoosista – Insuliiniresistenssin biokemiaa

Jos sinulla on liikaa glukoosia solun sisäisessä tilassa (intrasellulaarinen tila), maksa yrittää päästä siitä eroon valmistamalla rasvaa (Smith et al. 2019) ja samaan aikaan insuliini yrittää työntää uutta glukoosia jo täynnä oleviin soluihin. Maksa lähettää tätä uutta rasvaa VLDL (very low density lipoproteiini) muodossa muualle elimistöön. Näin syntyy viskeraalisen alueen rasva eli vaarallinen sisäelin rasva (rasvamaksa, rasvahaima, vatsanalaisrasva).

Lue lisää ›