Vuoden seurantatulokset paastovalmennuksesta

13.8.2017 sain whatsapp viestin Vasteen Maijulta: haluatko Eija tulla terveeksi?
Olin samana keväänä päättänyt, etten enää yritä laihduttaa enkä yritä tehdä mitään 2 tyypin diabeteksen tai  verenpainetaudin takia. Olkoon, lääkkeitäkin on niin helppo syödä.
Hävitin kaikki pienemmän koon vaatteet kaapista, eihän niitä enää tarvitse.
Tiesin, että se on huono juttu, mutta ei ollut voimia ajatella muuten.
Vastasin Maijun viestiin, ”Kyllä, Kyllä, Kyllä”.
Se oli elämäni paras päätös.
Vasteen paastovalmentaja Tuomas otti minuun puhelinyhteyden ja aloitin valmennuksen – siitä se tsemppaus alkoi. Ilman Tuomasta ja Maijua tämä ei olisi onnistunut, Tuomaksen tsemppaus oli niin kaikenkattavaa ja huikeata.
Alusta saakka oli niin turvallinen olo. Kertaakaan ei tullut mieleen, että uskallanko.
Nyt on vuosi mennyt, ei ole diabetesta tai verenpainetautia. Olo on edelleenkin mitä parhain. Kiloja mennyt melkein parikymmentä ja paino pysynyt samana jo joulukuusta 2017 asti.
Tämä on minusta niin mun juttuni.
Olen käynyt matkoillakin ja juhlissa, ja kaikki on mennyt hyvin.

 

 

Tulokset vuoden seurantajakson jälkeen

Tutkimus24.8.2017 lääkityksellä24.9.2018 ilman lääkitystä
HbA1c:41 mmol/mol36 mmol/mol
fP-Gluk: 6,2 mmol/l 5,6 mmol/l
fP-Kol-HDL1,33 mmol/l2,16 mmol/l
fP-Kol-LDL2,82 mmol/l3,00 mmol/l
fP-Kol-TRIGLY1,12 mmol/l0,58 mmol/l
Paino93 kg76,5 kg

Diabeteslääkkeet Metforem ja Januvia jäivät pois 1.10.2017 ja verenpainelääke Candexetil Comp jäi pois 1.11.2017. Elämäntapa terveenä ja hyvinvoivana jatkuu edelleen.

CASE: Eija H

  • Sukupuoli: Nainen
  • Ikä: 64
  •  Tyypin 2 diabetes 5 vuotta, verenpainetauti

Valmennusaika:

  • 24.8.2017- nykypäivä
    (jatkuu edelleen)

Muita artikkeleita

Solut täyttyvät glukoosista – Insuliiniresistenssin biokemiaa

Jos sinulla on liikaa glukoosia solun sisäisessä tilassa (intrasellulaarinen tila), maksa yrittää päästä siitä eroon valmistamalla rasvaa (Smith et al. 2019) ja samaan aikaan insuliini yrittää työntää uutta glukoosia jo täynnä oleviin soluihin. Maksa lähettää tätä uutta rasvaa VLDL (very low density lipoproteiini) muodossa muualle elimistöön. Näin syntyy viskeraalisen alueen rasva eli vaarallinen sisäelin rasva (rasvamaksa, rasvahaima, vatsanalaisrasva).

Lue lisää ›

Hiilihydraatti-insuliinimalli haastaa perinteisen kalorimallin lihavuuden hoidossa (Ludwig et al. 2021 The American Journal of Clinical Nutrition)

Yleisen näkemyksen mukaan liikalihavuusepidemia johtuu nykyaikaisten, erittäin maukkaiden, energiapitoisten jalostettujen elintarvikkeiden liiallisesta kulutuksesta, jota pahentaa istuva elämäntapa. Lihavuustilastot ovat kuitenkin historiallisen korkealla, vaikka energian tasapainomalli (EBM) ohjaa jatkuvasti keskittymistä syömään vähemmän ja liikkumaan enemmän.

Lue lisää ›

Laitumelta vai labrasta?

Punaisen lihan syömisestä on tulossa syntiä. Samaan aikaan kemistit kehittelevät lihan kaltaisia tuotteita elintarviketeollisuudelle. Miksi me Vasteessa puolustamme kotimaista punaista lihaa? Tervetuloa tutustumaan runsain kuvamateriaalein kuvitettuun kirjoitukseen, joka puolustaa suomalaisen lihan syöntiä, esimerkkinä meidän perhe.

Lue lisää ›