Vuoden seurantatulokset paastovalmennuksesta

13.8.2017 sain whatsapp viestin Vasteen Maijulta: haluatko Eija tulla terveeksi?
Olin samana keväänä päättänyt, etten enää yritä laihduttaa enkä yritä tehdä mitään 2 tyypin diabeteksen tai  verenpainetaudin takia. Olkoon, lääkkeitäkin on niin helppo syödä.
Hävitin kaikki pienemmän koon vaatteet kaapista, eihän niitä enää tarvitse.
Tiesin, että se on huono juttu, mutta ei ollut voimia ajatella muuten.
Vastasin Maijun viestiin, ”Kyllä, Kyllä, Kyllä”.
Se oli elämäni paras päätös.
Vasteen paastovalmentaja Tuomas otti minuun puhelinyhteyden ja aloitin valmennuksen – siitä se tsemppaus alkoi. Ilman Tuomasta ja Maijua tämä ei olisi onnistunut, Tuomaksen tsemppaus oli niin kaikenkattavaa ja huikeata, että siitä oli oksat pois.
Alusta saakka oli niin turvallinen olo. Kertaakaan ei tullut mieleen, että uskallanko.
Nyt on vuosi mennyt, ei ole diabetesta tai verenpainetautia. Olo on edelleenkin mitä parhain. Kiloja mennyt melkein parikymmentä ja paino pysynyt samana jo joulukuusta 2017 asti.
Tämä on minusta niin mun juttuni.
Olen käynyt matkoillakin ja juhlissa, ja kaikki on mennyt hyvin.

Tulokset vuoden seurantajakson jälkeen

Tutkimus 24.8.2017 lääkityksellä 24.9.2018 ilman lääkitystä
HbA1c: 41 mmol/mol 36 mmol/mol
fP-Gluk:  6,2 mmol/l  5,6 mmol/l
fP-Kol-HDL 1,33 mmol/l 2,16 mmol/l
fP-Kol-LDL 2,82 mmol/l 3,00 mmol/l
fP-Kol-TRIGLY 1,12 mmol/l 0,58 mmol/l
Paino 93 kg 76,5 kg

Diabeteslääkkeet Metforem ja Januvia jäivät pois 1.10.2017 ja verenpainelääke Candexetil Comp jäi pois 1.11.2017. Elämäntapa terveenä ja hyvinvoivana jatkuu edelleen.

CASE: Eija H

  • Sukupuoli: Nainen
  • Ikä: 64
  •  Tyypin 2 diabetes 5 vuotta, verenpainetauti

Valmennusaika:

  • 24.8.2017- nykypäivä
    (jatkuu edelleen)

Muita artikkeleita

Hiilihydraatti-insuliinimalli haastaa perinteisen kalorimallin lihavuuden hoidossa (Ludwig et al. 2021 The American Journal of Clinical Nutrition)

Yleisen näkemyksen mukaan liikalihavuusepidemia johtuu nykyaikaisten, erittäin maukkaiden, energiapitoisten jalostettujen elintarvikkeiden liiallisesta kulutuksesta, jota pahentaa istuva elämäntapa. Lihavuustilastot ovat kuitenkin historiallisen korkealla, vaikka energian tasapainomalli (EBM) ohjaa jatkuvasti keskittymistä syömään vähemmän ja liikkumaan enemmän.

Lue lisää ›

Laitumelta vai labrasta?

Punaisen lihan syömisestä on tulossa syntiä. Samaan aikaan kemistit kehittelevät lihan kaltaisia tuotteita elintarviketeollisuudelle. Miksi me Vasteessa puolustamme kotimaista punaista lihaa? Tervetuloa tutustumaan runsain kuvamateriaalein kuvitettuun kirjoitukseen, joka puolustaa suomalaisen lihan syöntiä, esimerkkinä meidän perhe.

Lue lisää ›

Se ei sittenkään ollut LDL, vaan triglyseridit

 ”SUURET triglyseridipitoisuudet liittyvät ateroskleroottisiin muutoksiin ja verisuonten tulehdukseen myös potilailla, joiden sydän- ja verisuonitautiriski on pieni. Yhteydet havaitaan riippumatta potilaan LDL-kolesterolin tasoista, Journal of the American College

Lue lisää ›