Henriikka peruutti tyypin 2 diabeteksen ja rasvamaksan

Hyvästi tyypin 2 diabetes ja tervetuloa terveys!

Henriikka aloitti paastovalmennuksen puoli vuotta sitten Vasteella ja saavutti tyypin 2 diabeteksen remission jo kolmessa kuukaudessa. Koska hyperinsulinemia (insuliinin liiallinen määrä) oli jatkunut jo pitkään, vaatii myös paraneminen pidemmän ajan ja tähän 6 kuukautta riitti loistavasti. Henriikan tulee pysyä valmennuksessa opitussa elämäntavassa myös tulevaisuudessa, mutta puoli vuotta intensiivisessä (päivittäisseuranta) valmennuksessa riitti hyvin tämän elämäntavan oppimiseen.

Kuva Intiasta 1/2019 paastovalmennuksen aikana. Henriikka päivän eväitä hankkimassa.

Henriikka oli myös puolitoista kuukautta valmennuksesta Intiassa, eikä se vaikuttanut valmennuksen kulkuun millään tavalla. ”Paastovalmennus on asennekysymys!” kuten hän toteaa kysyttäessä Intian reissusta. Paastovalmennus toimii missä tahansa päin maailmaa oletkin, kunhan vain yhteydet toimivat. Loppu on kiinni sinusta itsestäsi ja siitä, kuinka paljon haluat parantua sairaudestasi. Henriikka halusi.
Henriikan etenemistä seurattiin puolen vuoden ajan päivittäin, jolloin varmistimme parhaat mahdolliset tulokset. Henriikka seurasi verensokeria, verenpainetta ja  fyysisiä tuntemuksia.

”Kiitos Tuomas! Ei ole vaikeata seurata valmennusta, kun noudattaa tarkasti valmentajan ohjeita. Tuomas sanoi aloituskeskustelussa, että hyviin tuloksiin päästään, kun noudatetaan ohjeita ja niin päästiin! Tuomaksen omakohtainen kokemus paastosta toi katu-uskottavuutta. Elämänlaatuni parani ja sain voimia leikkiä lasteni kanssa.”
– Henriikka

Tyypin 2 diabeteksen voi saada remissioon

Tyypin 2 diabetes ei ole kroonisesti etenevä sairaus tai yksisuuntainen katu. Tyypin 2 diabetes on täysin peruutettavissa oleva sairaus, jos ymmärretään, miten sairaus kehittyy ja mistä se johtuu. Lääkkeet eivät paranna elintavoista johtuvaa sairautta.

Tyypin 2 diabetesepidemia alkoi vasta 1980-luvun lopulla. Meidän tarvitsee mennä vain yksi sukupolvi taaksepäin löytääksemme tavan elää ilman tätä sairautta.

Faktat pöytään: Lääkitys pois ja veriarvot kuntoon

Henriikalla oli käytössään Januvia niminen diabeteslääke. Hän pystyi lopettamaan valmennuksen ensimmäisellä viikolla (lääkärin valvonnassa).


Alle on koostettu tyypin 2 diabeteksen kannalta tärkeimpien veriarvojen huikeat muutokset, jotka Henriikka saavutti valmennuksen aikana. Valmennuksen alussa -arvot on mitattu lääkityksen kanssa ja valmennuksen jälkeen -arvot ilman lääkitystä. Suluissa virallisen hoitolinjan viitearvot kullekin veriarvolle.
Valmennuksen alussa
(lääkityksen kanssa):

HbA1c (20-42): 45 mmol/mol
fP-Gluk (4.0-6.0): 8.4 mmol/l
S-Insu (2-20): 65.9 mU/l
fP-ALAT (<35): 67 U/l
fP-Trigly (<1.7): 1.24 mmol/l
Valmennuksen jälkeen 6 KK
(ilman lääkitystä):

HbA1c: 32 mmol/mol -29 %
fP-gluk: 6.1 mmol/l -27 %
S-Insu: 19 mU/l -71 %
fP-ALAT: 22 U/l -67 %
fP-Trigly: 0.88 mmol/l -29 %
Painonpudotus: 34,5 kg -26 %
Vyötärön kapeneminen: 27 cm -18 %
Vaste kiittää Henriikkaa mahtavasta suorituksesta ja omistautumisesta oman terveytensä eteen.
Kiitos!

Tuomas Javanainen, Vaste Oy

Muita artikkeleita