Riitta voitti tyypin 2 diabeteksen ja selätti samalla 7 eri lääkeainetta.

Valmennuksen alkaessa Riitalla oli säännöllisessä käytössä useita lääkärin määräämiä lääkkeitä eri sairauksien hoitoon. Riitan tavoitteena oli selättää diabetes ja sitä kautta päästä eroon säännöllisestä diabeteslääkityksestä. Riitta saavutti tavoitteen ja paljon enemmänkin! 6 kk valmennuksen aikana Riitta sai tyypin 2 diabeteksen remissioon (HbA1c ja fP-Gluk veriarvot terveen tasolla ilman lääkityksiä), hän tiputti 34,9 kg painoa, vyötärönympärys kaventui 36 cm ja hän pystyi lopettamaan 7 lääkärin määräämää lääkettä.

Riitta aloitti valmennuksen noudattamalla 8/16 paastoprotokollaa eli hän söi kaksi kertaa päivässä 8 tunnin sisään ja paastosi vähintään 16 tuntia joka päivä. Riitta mittasi verensokereita päivittäin ja ketoaineita tarpeen mukaan.  Nopeasti laskeneiden verensokeriarvojen myötä Riitan lääkäri pääsi purkamaan diabeteslääkitystä. Viimeiset diabeteslääkkeet Riitta otti, kun hän oli ollut paastovalmennuksessa vain 7 päivää.

Kun diabeteslääkitys oli lopetettu, Riitan paastoprotokollaa muutettiin. 6 kk valmennuksen aikana hän söi kerran tai kaksi kertaa päivässä ja paastosi välillä pidempäänkin. Riitta koki ketogeenisen ruokavalion ja paastoamisen erittäin helpoksi. Hän sai nauttia hyvästä ruoasta ja syödä itsensä kylläiseksi. Helpottavaa oli se, ettei tarvinnut olla koko ajan syömässä pieniä annoksia, ruokaa ei tarvinnut punnita, eikä myöskään kaloreita laskettu.

Riitta on kokeillut monia laihdutuskuureja ja ne ovat kariutuneet juuri näihin edellä mainittuihin seikkoihin. Moni valmennusasiakkaamme kertoo samaa. Kokeiltu on monia kuureja ja epäonnistuttu on monen monta kertaa. Monesti kompastuskiveksi tulee henkilökohtaisen valmennuksen puute, ruoan yksipuolisuus, ateriakertojen suuri määrä päivässä ja kaloreiden laskeminen tai ruoan punnitus.

Riitan oleellisimmat veriarvot ennen ja jälkeen 6 kk:n valmennuksen:

(Huom! Ennen arvot ovat lääkityksen kanssa olevia arvoja.)
  • Verensokeri fP-gluk: 7.9 mmol/l —-> 5.1 mmol/l (-35 %)
  • Maksa-arvo fP-ALAT: 52 U/l —-> 24 U/l (-54 %)
  • Pitkäaikainen verensokeri B-HbA1c: 45 mmol/mol —-> 36 mmol/mol (-20 %)
  • Paastoinsuliini S-Insu: 26.3 mU/l —-> 17.6 mU/l (-34 %)

Riitalta lopetetut lääkkeet (vaikuttava aine ja esimerkki kauppanimestä):

  •  Diabeteslääkkeet: Metformiini ja empagliflotsiini (Metformin, Jardiance)
  • Verenpainelääke: Kandesartaani (Atacand)
  • Kolesterolilääke: Atorvastatin (Lipitor)
  • Astmalääkkeet: Budesonidi, terbutaliinisulfaatti ja montelukasti (Pulmicort, Bricanyl, Singulair).

Haluamme Vaste Oy:ssä toimia vastuullisesti ja painotammekin seuraavaa asiaa: Emme suosittele kenellekään paastoamista ilman ammattilaisen valvontaa ja opastusta. Varsinkaan jos käytössä on säännöllinen lääkärin määräämä lääkitys sairauden hoitoa varten. Asiakkaamme ovat erittäin tarkassa ja intensiivisessä valvonnassa ja olemme puhelinyhteydessä asiakkaan kanssa tarvittaessa useita kertoja päivässä. Asiakkaamme käyvät verikokeissa ennen valmennusta ja valmennuksen jälkeen, tarvittaessa useamminkin. He mittaavat päivittäin verensokerin sormen päästä kotimittarilla. Ketoaineita mitataan tapauskohtaisesti. Valmennukseen kuuluu myös viikoittainen punnitus vaa’alla ja vyötärönympäryksen mittaaminen. Lääkitysmuutokset tehdään aina yhteistyössä hoitavan lääkärin tai diabeteshoitajan kanssa.
Intensiivisellä valmennuksella ja tarkalla valvonnalla saavutetaan parhaat tulokset lyhyessä ajassa. Tyypin 2 diabetes on mahdollista saada selätettyä, kun käytössä ovat oikeat työvälineet. Lääkkeillä hoidetaan oireita, mutta mikään lääke ei paranna tyypin 2 diabetesta.

Jos kiinnostuit valmennuksesta, yhteydenottolomake löytyy täältä:
https://vastehealth.fi/yhteystiedot/
Suurkiitos Riitalle, että saimme jakaa hänen onnistumistarinansa. Uskomme, että näiden onnistumisien kautta ihmiset ymmärtävät, että on olemassa toinenkin vaihtoehto. Parantuminen.
Maiju ja Tuomas Javanainen
Vaste Oy
https://vastehealth.fi

Muita artikkeleita