Hyvää maailman diabetespäivää 2020!

Tänään juhlistamme kaikkia niitä, jotka Vasteella on saavuttanut remission prediabeteksessa tai tyypin 2 diabeteksessa!
 

 
-Vaste ei keskity voivottelemaan epidemian vakavuutta, vaan tekemään asioita, joilla epidemia tullaan taltuttamaan.
-Me emme pohdi pelkästään pieniä tekoja, vaan teemme suuria tekoja. Me emme keskity vain pelkästään sairauden ehkäisyyn, vaan me peruutamme sairauden ja pistämme sen remissioon.
-Me emme kysy ainoastaan, kuinka voit sairauden kanssa, vaan me kysymme, haluatko parantua sairaudestasi?
-Me emme tutki epäoleellista, vaan me tutkimme oleellista.
-Me emme tarjoa 50 vuotta vanhoja ohjeita diabeteksen hoitoon, vaan me tarjoamme nykytieteeseen 2020 perustuvia hoitomalleja.
-Me emme pyri hallitsemaan sairautta- ja ruokavaliota lääkehoidolla, vaan me peruutamme sairauden, niin ettei diabeetikon (T2D) tai prediabeetikon enää tarvitse käyttää lääkkeitä sairauteensa.

Hiilihydraattirajoitteinen ruokavalio yhä useamman suuren diabetesjärjestön työkaluna

Aiemmin hiilihydraattirajoitteisen ruokavalion työkalupakkiinsa on jo lisännyt Diabetes Australia, Diabetes UK ja Amerikan diabetesyhdistys. Nyt tuoreimpana Diabetes Kanada. Yhteneväisen linjauksen mukaan, vähähiilihydraattinen ruokavalio on alle 130 grammaa HH/päivä ja erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio alle 50 g HH/päivä ovat tehokkaita ja turvallisia hoitomuotoja painonpudotuksessa ja glykatoituneen hemoglobiinin (HbA1c) alentamisessa tyypin 2 diabetesta sairastavilla henkilöillä.

Hyväksyntä hiilihydraattien rajoittamiseen kasvaa

Diabetes Kanada teki muutoksen ohjeistukseen, koska tutkimus/tiede hiilihydraattirajoitteisesta ruokavaliosta on kasvanut merkittävästi. Tämä on johtanut siihen, että kansainvälinen yhteisymmärrys hiilihydraattirajoitteiseen ruokavalioon on lisääntynyt tyypin 2 diabetesta sairastavien ja terveydenhuollon välillä. Ohjeistuksen lisäämisellä on myös tarkoitus vähentää jännitteitä perusterveydenhuollon ja hiilihydraatteja rajoittavan elämäntavan ympärillä.
 
Koska me näemme Suomessa muutoksen?

Muita artikkeleita