Korkeat verensokerit ovat merkittävä riskitekijä COVID-19 sairaudessa, vaikka ei sairastaisikaan diabetesta

Tutkijat ovat löytäneet korkeista verensokereista merkittävän riskitekijän saada vakavaa muotoa oleva COVID-19, riippumatta siitä onko diabetesta vai ei. Korkeita glukoosipitoisuuksia on verrattu normaali glukoosipitoisuuksiin.
Hyperglykemia lisäsi riskiä joutua teho-osastolle. Tämä osoittaa sitä, että on erittäin tärkeää saada korkeat veren glukoosipitoisuudet normalisoitumaan mahdollisimman nopeasti, minimoidakseen kokonaiskuolleisuutta COVID-19:ssa. Tutkijat suosittelevat vahvasti, että kaikki COVID-19 johdosta sairaalaan joutuneiden veren glukoositasoja seurattaisiin tarkasti.
Espanjalaisessa tutkimuksessa tutkittiin 11 312 sairaalaan COVID-19 takia joutuneita potilaita.
Hyvä uutinen on se, että hyperglykemiaan voidaan vaikuttaa erittäin tehokkaasti ja hyvin nopeassa ajassa, kun tehdään tehokkaita elämäntapamuutoksia fysiologiassa.
 
Linkki Firstpostin tuoreeseen artikkeliin

Muita artikkeleita

Solut täyttyvät glukoosista – Insuliiniresistenssin biokemiaa

Jos sinulla on liikaa glukoosia solun sisäisessä tilassa (intrasellulaarinen tila), maksa yrittää päästä siitä eroon valmistamalla rasvaa (Smith et al. 2019) ja samaan aikaan insuliini yrittää työntää uutta glukoosia jo täynnä oleviin soluihin. Maksa lähettää tätä uutta rasvaa VLDL (very low density lipoproteiini) muodossa muualle elimistöön. Näin syntyy viskeraalisen alueen rasva eli vaarallinen sisäelin rasva (rasvamaksa, rasvahaima, vatsanalaisrasva).

Lue lisää ›