Vähähiilihydraattinen ruokavalio mukana Amerikan Diabetesjärjestön hoitosuuntauksissa

Amerikan diabetesjärjestö on julkaissut uudet, tieteeseen perustuvat, linjaukset pre-diabeteksen ja tyypin 2 diabeteksen hoitoon.
Amerikan diabetesjärjestö (ADA) on odottanut näyttöä. Nyt sitä on enemmän vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, kun muista vaihtoehdoista verensokerin alentamisessa tyypin 2 diabeteksen hoidossa.
Vähähiilihydraattinen tai erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio on todistetusti tehokkain tapa alentaa verensokeria tyypin 2 diabeteksessa (ADA Consensus report 2019). Ja se on mukana ADA:n (American Diabetes Association) suosituksissa yhtenä hoitokeinona tyypin 2 diabeteksen hoidossa. Lausunnossa oli viitattu myös Virta healthin tutkimukseen.
ADAn arvioi, että jos lääkkeet eivät tuo eivät tuo haluttua hoitotulosta, tulisi tyypin 2 diabeteksen hoidossa keskittyä hiilihydraattien tehokkaaseen alentamiseen.
Kuten jo aiemmin olemme, hyvään tieteelliseen näyttöön viitaten, viestineet, on virallisen hoitolinjan mahdollisuus saavuttaa remissio tyypin 2 diabeteksessa  alle 0,2 % (Kaiser Permanente. Diabetes Care 2014 Dec; 37(12):3188-3195. n =122 000). Tämän vuoden ADA:n ohjeistus ja vähähiilihydraattista linjaa tukevat hoitomuodot tulevat olemaan isossa roolissa.
ADA on maailman suurin diabetesjärjestö, joten uskomme, että Suomi tulee jossain vaiheessa seuraamaan ADA:n nykyistä linjaa.
Linkki ADA:n 2019 konsensus -raporttiin

Muita artikkeleita

Solut täyttyvät glukoosista – Insuliiniresistenssin biokemiaa

Jos sinulla on liikaa glukoosia solun sisäisessä tilassa (intrasellulaarinen tila), maksa yrittää päästä siitä eroon valmistamalla rasvaa (Smith et al. 2019) ja samaan aikaan insuliini yrittää työntää uutta glukoosia jo täynnä oleviin soluihin. Maksa lähettää tätä uutta rasvaa VLDL (very low density lipoproteiini) muodossa muualle elimistöön. Näin syntyy viskeraalisen alueen rasva eli vaarallinen sisäelin rasva (rasvamaksa, rasvahaima, vatsanalaisrasva).

Lue lisää ›