Vähähiilihydraattinen ruokavalio mukana Amerikan Diabetesjärjestön hoitosuuntauksissa

Amerikan diabetesjärjestö on julkaissut uudet, tieteeseen perustuvat, linjaukset pre-diabeteksen ja tyypin 2 diabeteksen hoitoon.
Amerikan diabetesjärjestö (ADA) on odottanut näyttöä. Nyt sitä on enemmän vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta, kun muista vaihtoehdoista verensokerin alentamisessa tyypin 2 diabeteksen hoidossa.
Vähähiilihydraattinen tai erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio on todistetusti tehokkain tapa alentaa verensokeria tyypin 2 diabeteksessa (ADA Consensus report 2019). Ja se on mukana ADA:n (American Diabetes Association) suosituksissa yhtenä hoitokeinona tyypin 2 diabeteksen hoidossa. Lausunnossa oli viitattu myös Virta healthin tutkimukseen.
ADAn arvioi, että jos lääkkeet eivät tuo eivät tuo haluttua hoitotulosta, tulisi tyypin 2 diabeteksen hoidossa keskittyä hiilihydraattien tehokkaaseen alentamiseen.
Kuten jo aiemmin olemme, hyvään tieteelliseen näyttöön viitaten, viestineet, on virallisen hoitolinjan mahdollisuus saavuttaa remissio tyypin 2 diabeteksessa  alle 0,2 % (Kaiser Permanente. Diabetes Care 2014 Dec; 37(12):3188-3195. n =122 000). Tämän vuoden ADA:n ohjeistus ja vähähiilihydraattista linjaa tukevat hoitomuodot tulevat olemaan isossa roolissa.
ADA on maailman suurin diabetesjärjestö, joten uskomme, että Suomi tulee jossain vaiheessa seuraamaan ADA:n nykyistä linjaa.
Linkki ADA:n 2019 konsensus -raporttiin

Muita artikkeleita