Yksilöllinen valmennus tyypin 2 diabetekseen

Me tarjoamme päivittäisen seurannan ja tuen.

Asiantuntijamme ovat rinnallasi koko valmennuksen ajan – yhteisenä tavoitteena terveyttä ja hyvinvointia tuleville vuosille.

Miten Vasteen valmennus toimii?

Vasteen valmennus koostuu alkukartoituksesta,  yksilöllisesti suunnitellusta valmennuksesta ja päivittäisestä yhteydenpidosta Vasteen ohjaajan kanssa.

Ennen hakeutumista Vasteen valmennukseen kartoitamme tilanteesi maksuttomassa puhelinkonsultaatiossa.

Ennen valmennuksen aloitusta asiakas käy Synlab laboratoriossa verikokeissa, tämän jälkeen on noin 1-2 h puhelinkeskustelu Vasteen asiantuntijan kanssa. Näiden tietojen pohjalta asiakkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma koko intensiivisen valmennuksen ajaksi.

Intensiivisen valmennuksen kesto on metabolisen oireyhtymän sairauden hoidossa 12 viikkoa ja 2 tyypin diabeteksen hoidossa 24 viikkoa.

Vasteen valmennukset perustuvat jatkuvaan digitaaliseen seurantaan 24/7, etenemisen tarkkailuun ja henkilökohtaiseen yhteydenpitoon valmennuksesta vastaavan asiantuntijan kanssa.

Kaikki asiakkaamme jäävät halutessaan intensiivisen valmennuksen jälkeen jatkoseurantaan niin, että jokaisen asiakkaan seuranta kestää yhteensä 12 kuukautta.

Valmennukset

Valmennuksemme on tarkoitettu auttamaan sinua elämäntapamuutoksen tekemisessä. Sinulla tulee olla hoitava lääkäri, joka vastaa hoidostasi. Me emme diagnosoi, hoida sairauksia, emmekä lääkitse. Me tarjoamme aikaa. Se tarkoittaa henkilökohtaista tukea, apua, neuvontaa ja seurantaa. Autamme sinua muokkaamaan ruokavaliotasi ja ruokailurytmejäsi. Valmennuksemme ruokavalio perustuu Amerikan Diabetesliiton suosituksiin ja on hiilihydraattirajoitteinen.

Tyypin 2 diabeteksen valmennusjakso

 • Intensiivinen seurantajakso 24 viikkoa, jonka jälkeen jatkoseuranta 28 viikkoa. Seurantajakson kokonaiskesto 12 kuukautta.
 • Olet yhteydessä ohjaajasi kanssa joka päivä 24 viikon ajan. Autamme, neuvomme ja tuemme sinua elämäntapamuutoksessa.
 • Seurantajakson tavoitteena on oppia uusi elämäntapa loppuelämäksi. Tavoitteena on saavuttaa remissio tyypin 2 diabeteksessa ja lääkityksen vähentyminen.
 • Jatkoseurannan tavoitteena on lisätä elämäntapamuutoksen pysyvyyttä. Tavoitteena parempaa terveyttä ja enemmän hyvinvointia loppuelämäksi.

Hinta 12 kuukauden maksuajalla 290€/kk

Hinta sisältää:

 • Synlab™ verikokeet (arvo 320€)
 • Mittarit ja mittausvälineet Suomen Diabeteskaupasta (arvo 705 €)
 • Coach4Pro- mobiilisovelluksen käyttöoikeus 12 kk ajaksi (arvo 147€)
 • Yksilöllinen suunnitelma elämäntapamuutoksen tueksi
 • 24/7 seurannan ja tuen.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %

 

 

Metabolisen oireyhtymän valmennusjakso

 • Intensiivinen seurantajakso 12 viikkoa, jonka jälkeen jatkoseuranta 40 viikkoa. Seurantajakson kokonaiskesto 12 kuukautta
 • Olet yhteydessä ohjaajasi kanssa joka päivä 12 viikon ajan. Autamme, neuvomme ja tuemme sinua elämäntapamuutoksessa.
 • Seurantajakson tavoitteena on oppia uusi elämäntapa loppuelämäksi. Tavoitteena edistää terveydentilaa ja ennaltaehkäistä tyypin 2 diabetes.
 • Jatkoseurannan tavoitteena on lisätä elämäntapamuutoksen pysyvyyttä. Tavoitteena parempaa terveyttä ja enemmän hyvinvointia loppuelämäksi. 

Hinta 12 kuukauden maksuajalla 158€/kk

Hinta sisältää

 •  Synlab™ verikokeet (arvo 320€)
 • Mittarit ja mittausvälineet Suomen Diabeteskaupasta (arvo 425 €)
 • Coach4Pro- mobiilisovelluksen käyttöoikeus 12 kk ajaksi (arvo 147€)
 • Yksilöllinen suunnitelma elämäntapamuutoksen tueksi
 • 24/7 seurannan ja tuen.

Kaikki hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %.

Kaikki mittarit ja mittausvälineet biomarkkereiden omaseurantaan Suomen Diabeteskaupan verkkokaupasta

Kiinnostaisiko Sinua kevyempi valmennus?

Kysy lisää erilaisista valmennuskokonaisuuksista puhelinkonsultaatiossa. Kehitämme toimintaamme ja vastaamme asiakkaiden toiveisiin räätälöiden juuri Sinulle sopivan kokonaisuuden. Yhteisenä tavoitteena hyvinvointia ja terveyttä tuleville vuosille!

Näin valmennus Vasteella etenee

Maksuttoman puhelinkonsultaation aikana käymme läpi terveydellisen tilanteesi ja historiasi, elämäntilanteesi sekä motivaatiosi elämäntapamuutokseesi.

Keskustelun tuloksena asiantuntijamme antaa arvion siitä, onko Vasteen valmennus sopiva tilanteeseesi ja elämäntapamuutoksen toteuttamiseen.

Vasteen valmennus käynnistyy aina henkilökohtaisella aloituskeskustelulla, jossa Vasteen asiantuntija kertoo yksityiskohtaisesti valmennuksen kulusta, toimintamallista ja tutkimustiedosta valmennuksen taustalla.

Keskustelussa käydään läpi myös sairaudet, lääkitykset, allergiat, ruokavalio ja muut valmennukseen vaikuttavat asiat (esim. vuorokausirytmi, työ, harrastukset jne.)

Aloituskeskustelu käydään puhelimitse ja siihen kannattaa varata aikaa noin 2 tuntia.

Tavoitteet

Intensiivisen valmennuksen tavoitteena on auttaa sinua elämäntapamuutoksessa, kun kärsit mm. seuraavista sairauksista:

 • metabolinen oireyhtymä
 • kohonnut verenpaine
 • rasvamaksa
 • tyypin 2 diabetes

Saat yksilöllistä tukea ja ohjausta ruokavalion ja ruokailurytmien suunnitteluun elämäntilanteesi mukaan.

Saat kaikki tarvittavat työkalut uuden elämäntavan noudattamiseen loppuelämäksi.

Ruokavalio

Valmennuksemme ruokavalio perustuu Amerikan Diabetesliiton suosituksiin ja on hiilihydraattirajoitteinen.

Hiilihydraattien määrä valmennuksen aikana vaihtelee asiakkaan terveydentilan mukaan. Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen ruokavalio. Ruokavaliota muokataan niin paljon kuin on tarvetta, jotta saavutetaan asetetut tavoitteet ja tulokset.

Jokainen asiakas on yksilö ja reagoi ravintoon eri tavalla. Mittaamalla veren glukoosipitoisuutta, ketoaineita ja verenpainetta, löydämme jokaiselle parhaan mahdollisen ruokavalion.

Mittaukset

Asiakkaidemme veren glukoosipitoisuudet ja verenpaineet lähtevät yleensä laskemaan nopeasti, joten verensokeriarvojen ja verenpaineiden omaseuranta on erittäin tärkeää. Saat meiltä kaikki tarvittavat mittarit ja välineet valmennuksen alussa. Ketoaineita seurataan myös tiiviisti valmennuksen aikana, jolloin pystytään varmistamaan, että pysytään sovitussa ruokavaliossa ja metabolisessa tilassa.

Lääkeannosten vähentämistarve tulee myös ajankohtaiseksi valmennuksen alkuvaiheessa, joten hoitavan lääkärin tai diabeteshoitajan rooli ja tavoitettavuus on tärkeää. Vasteen farmaseutti Maiju Javanainen ohjaa asiakkaan lääkäriin heti, kun verenpaineet ja verensokerit laskevat viitearvoihin tai niiden alapuolelle. Kaikki muutokset asiakkaan lääkityksiin tekee hoitava lääkäri.

Asiakkaan hoitava lääkäri on myös mukana elämäntapamuutoksessa. Lääkärin tulee olla tietoinen siitä, minkälaisia muutoksia potilas tekee, jotta hän myös osaa varautua muuttuviin tilanteisiin ja pystyy arvioimaan elämäntapamuutoksen vaikutuksia potilaan terveydentilassa.

Ateriarytmit

Ateriarytmien harventaminen ovat oleellinen osa valmennusta.

Valmennuksen alussa vähennämme ateriakertojen määrän yleensä 2-3 ateriaan vuorokaudessa. Asiakkaan terveydentila, että tiettyjen lääkkeiden käyttö asettavat raamit ruokailurytmeille ja ruokavaliolle. Valmennuksen edetessä, asiakkaan lääkitys ja terveydentila huomioon ottaen voidaan ateriakertojen määrää edelleen vähentää ja noudattaa pidempiäkin paastoaikoja. Yleensä paastoaminen aloitetaan 12-16 tunnin paastoilla.

Jos valmennuksen keskivaiheilla suoritetaan mahdollisesti pidempiä paastoja, esimerkiksi niin, että syödään vain kerran päivässä ja paastoajaksi muodostuu 23-24 tuntia, haetaan  valmennuksen loppupuolella pitkäaikaiseen käyttöön sopivat ruokailurytmit.

Vasteen valmennuksen hyödyt

 • Meillä et ole koskaan yksin. Seuraamme arvojasi ja toimintaasi koko ajan. Tämä sitouttaa sinut noudattamaan annettuja ohjeita
 • Sinulla on mahdollisuus saavuttaa remissio (terveen tila) tyypin 2 diabeteksessa. 100% Vasteen 24 viikon valmennuksen suorittaneista asiakkaista on saavuttanut terveen henkilön arvot pitkäaikaisessa glukoosiarvossa (HbA1c) *
 • Pystyt mahdollisesti vähentämään tai lopettamaan diabeteslääkityksen Vasteen asiakkaat ovat pystyneet lopettamaan diabeteslääkityksen keskimäärin 8 päivässä. Mahdollisesti myös muitakin lääkityksiä pystytään lopettamaan (mm. verenpaine- ja kipulääkkeet) *
 • Näet ruokavaliomuutoksen vaikutukset verensokeriseurannassa päivittäin
 • Sinulla on mahdollisuus kysyä mieltäsi askarruttavista asioista Vasteen asiantuntijalta 24/7 koko valmennuksen ajan
 • Pudotat painoa keskimäärin 15 kg ja vyötärönympärystä keskimäärin 16 cm ilman nälkää tai liikuntaa *
 • Saat eväät uuden elämäntavan noudattamisesta koko loppuelämäksesi, erilaisiin tilanteisiin ja olosuhteisiin

*Tähdellä merkityt arvot ovat keskiarvoja Vasteen vaikutusdatasta

Valmennusmaksu sisältää kaikkien tarvittavien verikokeiden ja materiaalien kulut – et joudu maksamaan mitään ylimääräistä.

 • Synlab® verikokeet  alussa ja lopussa (2 krt)
 • Verensokeri- ja ketoainemittarin
 • Tarvittavat välineet verensokeri- ja ketoaineseurantaan koko valmennuksen ajaksi
 • Verenpainemittarin
 • Henkilövaa’an
 • Mittanauhan vyötärönympäryksen mittaamiseen
 • Yleisohjeet valmennuksesta, ruokavaliosta, ruokailurytmeistä ja mittauksista kirjallisena (nämä ovat sinulle vain taustatueksi, tarkat ohjeet saat aina Vasteen asiantuntijalta)
 • mobiilisovelluksen käyttöoikeus 12 kk ajaksi

Verikokeiden, materiaalien ja laitteiden arvo on 24 vkon valmennuksella yhteensä 1172 € ja 12 vkon valmennuksella yhteensä 892 €. Tämä kaikki sisältyy jo valmennuksen hintaan etkä siten joudu hankkimaan mitään ylimääräistä itse.

Haluatko voittaa metabolisen sairautesi?

Haku Vasteen valmennuksiin alkaa aina maksuttomalla puhelinkonsultaatiolla Vasteen asiantuntijan kanssa.

Puhelinkonsultaation aikana käydään läpi terveydellinen tilanteesi ja historiasi, elämäntilanteesi sekä motivaatiosi elämäntapamuutoksen toteuttamiseen.

Keskustelun tuloksena asiantuntijamme antaa arvion siitä, onko Vasteen valmennus sopiva tilanteeseesi ja elämäntapamuutoksen toteuttamiseen.

Vasteen valmennukset eivät sovellu sinulle, jos

Tarkemman arvion valmennuksen soveltuvuudesta teemme alkukeskustelussa saadun tiedon ja verikokeiden perusteella.

Miksi valitsisit Vasteen?

 • Vaste Oy on suomalainen perheyritys
 • Annamme tutkimukseen ja käytännön kokemukseen perustuvalle valmennukselle täyden tulostakuun – jos seurantajakso ei tuota lupaamiamme tuloksia, maksamme valmennusmaksut täysimääräisesti takaisin
 • Tarjoamme ainoana suomalaisena toimijana päivittäisen seurannan ja yhteydenpidon seurantajakson aikana
 • Vasteen seurantajaksoihin perustuva malli perustuu jatkuvaan tutkimustiedon keräämiseen ja analysointiin

Henkilöt Vasteen toiminnan taustalla

Tuomas Javanainen

Vaste Oy perustaja

Tuomas on intohimoinen metabolisten sairauksien tutkija. Hän on itse parantunut metabolisesta oireyhtymästä: pahasta rasvamaksasta, verenpainetaudista, pre-diabeteksesta ja ylipainosta. Vasteen seurantajaksoihin perustuva valmennus perustuu Tuomaksen omakohtaiseen kokemukseen ja tieteelliseen tutkimukseen, johon hän perehtyy jatkuvasti. Tuomas toimii vastuullisena asiantuntijana Vasteen seurantajaksojen toteutuksessa ja vastaa yksilöllisen elämäntapamuutoksen suunnittelusta ja seurannasta. 

”Vasteessa saan tehdä maailman parasta työtä, auttaa ihmisiä ja antaa heille toivoa terveellisestä huomisesta”

Tuomaksen laatima tieteellinen raportti paaston ja hiilihydraattirajoitteisen ruokavalion vaikutuksesta esidiabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään (Valtioneuvoston kanslia 2019)

Maiju Javanainen

Vaste Oy perustaja, lääkeasiantuntija Farmaseutti

Maiju on farmaseutti, jolla on yli 10 vuoden työkokemus apteekki-alalta. Tämän kokemuksen myötä hän tuntee lääkkeiden määräämiskäytännöt, tunnistaa ongelmat, mitä lääkkeiden käyttäjät kokevat ja tietää, minkälainen on hoidon taso metabolisissa sairauksissa Suomessa.

Maiju vastaa myös Vaste Oy:n kumppanuuksista ja sidosryhmäsuhteista.

”Vasteessa pääsen tekemään hyvin poikkeuksellista farmaseutin työtä. Pääsen seuraamaan aitiopaikalta kun asiakkaan pitkäaikainen lääkitys voidaan lopettaa."

Me Vasteella voimme auttaa sinua, jos

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä oheisella yhteydenottolomakkeella.