Yksilöllinen hoitomalli tyypin 2 diabetekseen

Me Vaste Klinikalla tarjoamme päivittäisen seurannan ja tuen metabolisen sairautesi hoitoon.

Asiantuntijamme ovat rinnallasi koko hoitojakson ajan – yhteisenä tavoitteena sairauden voittaminen ja lääkkeistä vapautuminen.

Miten Vaste Klinikka toimii?

Vaste Klinikan hoitomalli koostuu alkukartoituksesta,  yksilöllisesti suunnitellusta hoitojaksosta ja päivittäisestä yhteydenpidosta Vasteen ohjaajan kanssa.

Ennen hoitoon hakeutumista kartoitamme tilanteesi maksuttomassa puhelinkonsultaatiossa.

Ennen hoitojakson aloitusta asiakas käy Synlab laboratoriossa verikokeissa, Vasteen farmaseutti tekee kokonaisvaltaisen lääkehoidon tarkistuksen  ja asiakas käy 2 h keskustelun Vaste Klinikan asiantuntijan kanssa puhelimitse. Näiden tietojen pohjalta asiakkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma koko hoitojakson ajaksi.

Hoitojaksojen kesto on metabolisen oireyhtymän sairauden hoidossa 12 viikkoa ja 2 tyypin diabeteksen hoidossa 24 viikkoa.

Vaste Klinikan hoitojaksot perustuvat jatkuvaan digitaaliseen seurantaan 24/7, hoidon etenemisen tarkkailuun ja henkilökohtaiseen yhteydenpitoon hoidosta vastaavan asiantuntijan kanssa.

Vaste Klinikan hoitojaksot alk. 158 €/kk

Tyypin 2 diabeteksen hoitojakso

 • Intensiivinen hoitojakso 24 viikkoa, jonka jälkeen jatkoseuranta 28 viikkoa. Hoitojakson kokonaiskesto 12 kuukautta
 • Hoitojakson tavoite: Parantuminen tyypin 2 diabeteksesta. Diabeteslääkityksen tarpeen päättyminen
 • Hoitojakso keskittyy tyypin 2 diabeteksen parantamiseen
 • Hoitojakson tuloksena pääset eroon tyypin 2 diabeteksesta, diabeteslääkityksestäsi, metabolisesta oireyhtymästä ja vireystasosi paranee

Hoitojakson klinikkamaksu sisältää yksilöllisen hoito-ohjelman, Synlab™ verikokeet (arvo 320€) ja verikokeiden analyysin (arvo 149€), Vaste-aloituspakkauksen (arvo 705 €), mobiilisovelluksen käyttöoikeus 12 kk ajaksi (arvo 147€), 24/7 seurannan ja tuen.

Klinikkamaksu 12 kk maksuajalla 290 € /kk.

Hinta sisältää arvonlisäveron 24 %.

Metabolisen oireyhtymän hoitojakso

 • Intensiivinen hoitojakso 12 viikkoa, jonka jälkeen jatkoseuranta 40 viikkoa. Hoitojakson kokonaiskesto 12 kuukautta
 • Hoitojakson tavoite: Metabolisen oireyhtymän parantaminen ja siihen liittyvien lääkehoitojen tarpeen päättyminen
 • Hoitojakso keskittyy metabolisen oireyhtymän sairauksien parantamiseen eli verenpainetaudin, rasvamaksan, rasva-aineenvaihdunnan häiriön ja ylipainon.
 • Hoitojaksolla ennaltaehkäiset tyypin 2 diabeteksen puhkeamisen, pääset eroon metabolisen sairautesi lääkehoidosta sekä parannut metabolisesta oireyhtymästä

Hoitojakson klinikkamaksu sisältää yksilöllisen hoito-ohjelman, Synlab™ verikokeet (arvo 320€) ja verikokeiden analyysin (arvo 149 €), Vaste-aloituspakkauksen (arvo 425 €), mobiilisovelluksen käyttöoikeus 12 kk ajaksi (arvo 147€), 24/7 seurannan ja tuen.

Klinikkamaksu 12 kk maksuajalla 158 € /kk.

Hinta sisältää arvonlisäveron 24 %.

Hoitojaksoillemme annamme täyden tulostakuun

 • Jos hoitojakson jälkeen et ole saanut hoidossa luvattuja tuloksia, vaikka olet noudattanut Vasteen asiantuntijan ohjeita, maksamme hoitojakson klinikkamaksun sinulle täysimääräisenä takaisin
 • Mikäli koet jo hoidon aikana, että hoitomallimme ei toimi tai sovellu sinulle, voit keskeyttää hoitojakson milloin tahansa. Tällöin klinikkamaksu määräytyy toteutuneiden hoitojaksopäivien mukaan
 • Maksat siis vain saavutetuista tuloksista ja olet hoitojaksolla täysin vapaaehtoisesti alusta loppuun saakka

Näin hoitojakso Vaste Klinikalla etenee

Maksuttoman puhelinkonsultaation aikana käymme läpi terveydellinen tilanteesi ja historiasi, elämäntilanteesi sekä motivaatiosi metabolisesta sairaudesta paranemiseen.

Keskustelun tuloksena asiantuntijamme antaa arvion siitä, onko Vaste Klinikka sopiva tilanteeseesi ja sairautesi hoitoon.

Vaste Klinikan hoitojakso käynnistyy aina henkilökohtaisella aloituskeskustelulla, jossa Vaste Klinikan asiantuntija kertoo yksityiskohtaisesti hoitojakson kulusta, toimintamallista ja tutkimustiedosta hoitomallin taustalla.

Asiantuntija käy läpi verikoetuloksesi ja kartoittaa niiden kautta terveydentilaasi. Keskustelussa käydään läpi myös sairaudet, lääkitykset, allergiat, ruokavalio ja muut hoitojaksoon vaikuttavat asiat (esim. vuorokausirytmi, työ, harrastukset jne.)

Aloituskeskustelu käydään puhelimitse ja siihen kannattaa varata aikaa noin 2 tuntia.

Tavoitteet

Intensiivisen hoitojakson tavoitteena on peruuttaa metabolinen sairautesi

 • metabolinen oireyhtymä
 • kohonnut verenpaine
 • rasvamaksa
 • tyypin 2 diabetes

niin, että pärjäät ilman lääkitystä. Hoitojaksolla saat yksilöllistä tukea ja ohjausta ruokavalion ja ruokailurytmien suunnitteluun elämäntilanteesi mukaan.

Hoitojaksoltamme saat kaikki tarvittavat työkalut uuden elämäntavan noudattamiseen loppuelämäksi.

Ruokavalio

Käytämme hiilihydraattirajoitteista ruokavaliota.

Hiilihydraattien määrä hoitojakson aikana vaihtelee asiakkaan terveydentilan mukaan. Jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksilöllinen ruokavalio. Ruokavaliota muokataan hoitojakson aikana niin paljon kuin on tarvetta, jotta saavutetaan asetetut tavoitteet ja tulokset.

Jokainen asiakas on yksilö ja reagoi ravintoon eri tavalla. Mittaamalla veren glukoosipitoisuutta, ketoaineita ja verenpainetta, löydämme jokaiselle parhaan mahdollisen ruokavalion.

Mittaukset

Veren glukoosipitoisuutta (verensokeria) seurataan 5-6 kertaa päivässä ja verenpaineita vähintään kerran vuorokaudessa. Arvot ilmoitetaan omalle ohjaajalle mobiilisovelluksen välityksellä. Ohjaaja antaa niiden pohjalta ohjeita seuraavasta mittausajasta tai seuraavaan ruokailuun liittyen.

Veren glukoosipitoisuudet ja verenpaineet lähtevät yleensä laskemaan nopeasti, joten ohjaajan ja asiakkaan välinen tiivis yhteydenpito on erittäin tärkeää jotta muutoksiin pystytään reagoimaan välittömästi. Ketoaineita seurataan myös tiiviisti hoitojakson aikana, jolloin pystytään varmistamaan, että pysytään sovitussa ruokavaliossa.

Lääkeannosten vähentämistarve tulee myös ajankohtaiseksi hoitojakson alkuvaiheessa, ja hoitavan lääkärin tai diabeteshoitajan rooli on tärkeä. Vasteen lääkeasiantuntija huolehtii, että lääkitysmuutokset tehdään oikeaan aikaan. Kaikki muutokset asiakkaan lääkityksiin tekee hoitava lääkäri.

Ateriarytmit

Ateriarytmien vähentäminen ovat oleellinen osa hoitojaksoa.

Hoitojakson alussa vähennämme ateriakertojen määrän yleensä 2-3 ateriaan vuorokaudessa. Asiakkaan terveydentila, että tiettyjen lääkkeiden käyttö asettavat raamit ruokailurytmeille ja ruokavaliolle. Hoitojakson edetessä, asiakkaan lääkitys ja terveydentila huomioon ottaen voidaan ateriakertojen määrää edelleen vähentää ja noudattaa pidempiäkin paastoja. Yleensä paastoaminen aloitetaan 12-16 tunnin paastoilla.

Jos hoitojakson keskivaiheilla suoritetaan mahdollisesti pidempiä paastoja, esimerkiksi niin, että syödään vain kerran päivässä ja paastoajaksi muodostuu 23-24 tuntia, haetaan hoitojakson loppupuolella pitkäaikaiseen käyttöön sopivat ruokailurytmit.

Vaste Klinikan hoitojakson hyödyt

 • Meillä et ole koskaan yksin. Seuraamme arvojasi ja toimintaasi koko ajan. Tämä sitouttaa sinut noudattamaan annettuja ohjeita
 • Parannut tyypin 2 diabeteksesta. 100% Vasteen 24 viikon hoitojakson suorittaneista asiakkaista on saavuttanut terveen henkilön arvot pitkäaikaisessa glukoosiarvossa (HbA1c) *
 • Pystyt lopettamaan diabeteslääkityksen keskimäärin 9 päivässä ja mahdollisesti muitakin lääkityksiä (mm. verenpaine- ja kipulääkkeet) *
 • Näet ruokavaliomuutoksen vaikutukset verensokeriseurannassa päivittäin
 • Sinulla on mahdollisuus kysyä mieltäsi askarruttavista asioista Vasteen asiantuntijalta 24/7 koko hoitojakson ajan
 • Pudotat painoa keskimäärin 15 kg ja vyötärönympärystä keskimäärin 16 cm ilman nälkää tai liikuntaa *
 • Saat eväät uuden elämäntavan noudattamisesta koko loppuelämäksesi, erilaisiin tilanteisiin ja olosuhteisiin

*Tähdellä merkityt arvot ovat keskiarvoja Vasteen vaikutusdatasta

Hoitojakso sisältää kaikkien tarvittavien tutkimusten ja materiaalien kulut – et joudu maksamaan mitään ylimääräistä.

 • Synlab® verikokeet hoitojakson alussa ja lopussa (2 krt)
 • Verensokeri- ja ketoainemittarin
 • Tarvittavat välineet verensokeri- ja ketoaineseurantaan koko hoitojakson ajaksi
 • Verenpainemittarin
 • Henkilövaa’an
 • Mittanauhan vyötärönympäryksen mittaamiseen
 • Yleisohjeet hoitojaksosta, ruokavaliosta, ruokailurytmeistä ja mittauksista kirjallisena (nämä ovat sinulle vain taustatueksi, tarkat ohjeet saat aina Vasteen asiantuntijalta)
 • mobiilisovelluksen käyttöoikeus 12 kk ajaksi

Vaste aloituspakkauksen arvo on 24 vkon hoitojaksolla 1172 € ja 12 vkon hoitojaksolla 892 €. Tämä kaikki sisältyy jo hoitojakson hintaan etkä siten joudu hankkimaan mitään ylimääräistä itse.

Haluatko voittaa metabolisen sairautesi?

Haku Vaste Klinikan hoitoon alkaa aina maksuttomalla puhelinkonsultaatiolla Vasteen asiantuntijan kanssa.

Puhelinkonsultaation aikana käydään läpi terveydellinen tilanteesi ja historiasi, elämäntilanteesi sekä motivaatiosi metabolisesta sairaudesta paranemiseen.

Keskustelun tuloksena asiantuntijamme antaa arvion siitä, onko Vaste Klinikka sopiva tilanteeseesi ja sairautesi hoitoon.

Vaste Klinikan hoitojakso ei sovellu sinulle, jos

Tarkemman arvion hoidon soveltuvuudesta teemme alkukeskustelussa saadun tiedon ja verikokeiden analyysin perusteella.

Miksi valitsisit Vaste Klinikan?

 • Vaste Oy on suomalainen perheyritys
 • Annamme tutkimukseen ja käytännön kokoemukseen perustuvalle hoitomallillemme täyden tulostakuun – jos hoitojakso ei tuota lupaamiamme tuloksia, maksamme klinikkamaksut täysimääräisesti takaisin
 • Tarjoamme ainana suomalaisena toimijana päivittäisen seurannan ja yhteydenpidon hoitojakson aikana
 • Vaste Klinikan toimintamalli perustuu jatkuvaan tutkimustiedon keräämiseen ja analysointiin

Henkilöt Vaste Klinikan toiminnan taustalla

Tuomas Javanainen

Vaste Oy perustaja

Tuomas on intohimoinen metabolisten sairauksien hoidon kehittäjä ja tutkija. Hän on itse parantunut metabolisesta oireyhtymästä: pahasta rasvamaksasta, verenpainetaudista, pre-diabeteksesta ja ylipainosta. Vaste Klinikan hoitomalli perustuu Tuomaksen omakohtaiseen kokemukseen ja tieteelliseen tutkimukseen, johon hän perehtyy jatkuvasti. Tuomas toimii vastuullisena asiantuntijana Vasteen hoitojaksojen toteutuksessa ja vastaa yksilöllisen hoidon suunnittelusta ja seurannasta. 

”Vasteessa saan tehdä maailman parasta työtä, auttaa ihmisiä ja antaa heille toivoa parantumisesta.”

Tuomaksen laatima tieteellinen raportti paaston ja hiilihydraattirajoitteisen ruokavalion vaikutuksesta esidiabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään (Valtioneuvoston kanslia 2019)

Maiju Javanainen

Vaste Oy perustaja, lääkeasiantuntija Farmaseutti

Maiju on farmaseutti, jolla on yli 10 vuoden työkokemus apteekki-alalta. Tämän kokemuksen myötä hän tuntee lääkkeiden määräämiskäytännöt, tunnistaa ongelmat, mitä lääkkeiden käyttäjät kokevat ja tietää, minkälainen on hoidon taso metabolisissa sairauksissa Suomessa.

Maiju vastaa Vaste Klinikan hoitojaksoon sisältyvästä asiakkaan lääkityksen kokonaisvaltaisesta tarkistamisesta ja lääkitysturvallisuuden takaamisesta koko hoitojakson ajan. Lisäksi hän vastaa Vaste Oy:n kumppanuuksista ja sidosryhmäsuhteista.

”Vasteessa pääsen tekemään hyvin poikkeuksellista farmaseutin työtä. Lääkitysturvallisuuden takaamisen lisäksi suunnittelen asiakkaiden lääkitysten purkamista. Se, kun asiakkaan pitkäaikainen lääkitys voidaan lopettaa, on mahtavaa! ”

Me Vaste Klinikalla voimme auttaa sinua, jos

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä oheisella yhteydenottolomakkeella.