Satu, 39 parantui verenpainetaudista ja pudotti 11 kiloa painoa

Tässä blogissa Sadun oma kertomus terveydentilastaan ja hoitojaksostaan Vaste klinikalla. Sadun intensiivinen hoitojakso kesti 12 viikkoa, jonka jälkeen hän jatkaa seurannassa vielä 9 kk. Olemme ottaneet käyttöön jatkoseurannan kaikilla asiakkaillamme. Kaikki asiakkaamme ovat seurannassamme yhteensä 12 kk. Haluamme varmistaa elämäntapamuutoksen pysyvyyden ja seurata asiakkaitamme kokonaisen vuoden ajan. Keräämme tietoja asiakkaidemme tuloksista ja pysyvyydestä anonymisoituun vaikutusdataamme. Vaikutusdatan avulla voimme osoittaa hoitomallimme tehokkuuden ja toimivuuden luotettavin mittaristoin.
 

Sadun tarina

Olen 39-vuotias kolmen lapsen äiti ja otin Vasteeseen yhteyttä kohonneen verenpaineen ja nesteiden kertymisen vuoksi. Olen myös sairastanut useita vuosia nivelpsoriasista, johon aikanaan määrättiin metotreksaattilääkitys. Päädyin kuitenkin kokeilemaan viljatonta ruokavaliota ja pyrin myös karsimaan sokerit ruokavaliosta ja vähitellen nivel- ja jänneoireiden rauhoituttua pystyin jättämään metotreksaatin pois. En kuitenkaan kokenut tietäväni varsinaisesta ketogeenisesta ruokavaliosta tarpeeksi.
Suvussamme esiintyy kakkostyypin diabetesta ja verenpainetautia ja itsellänikin alkoi nestettä kertyä ja verenpaineet olla koholla. Ajattelin, että jotain on tehtävä mieluiten ennen kuin sairaudet todella puhkeavat. Tuntui, että kaipasin myös ehdottomasti neuvoa ja tukea oikeanlaisen ruokavalion toteutuksessa niin, että homma todella hoituu turvallisesti ja jatkuvan seurannan alla. Tavoitteenani oli myös pitää nivelpsoriasikseni rauhallisessa tilassa.

Satu kuvattuna lempiympäristössään, Suomen luonnossa. Kuva kesältä 2021.

Yhteydenotto Vaste klinikalle

Konsultaatiopuhelun aikana selvisi nopeasti, että hyötyisin hoitojaksosta ja päätin oikeastaan saman tien, että haluan osallistua siihen. Odotin malttamattomana jakson aloitusta, eikä se oikeastaan edes jännittänyt, koska kaikki asiat selvitettiin juurta jaksain etukäteen ja yhteydenpitoon käytettävä sovellus oli helppokäyttöinen. Minulla oli koko ajan tunne, että nyt mennään todellakin terveys edellä ja paino voi mahdollisesti pudota sitten bonuksena.
 

Intensiiviset 12 viikkoa

Koin verensokereiden mittaamisen ja aterioiden seuraamisen erittäin opettavaisena. Myös suolaveden käyttö osoittautui todella tärkeäksi. Hoitojakson ansiosta nivelpsorini pysyi rauhallisena, eikä verenpainelääkitystä (jota jo tarjottiin) tarvinnutkaan aloittaa. Verenpaineet laskivat nopeasti hoitojakson alettua ja myös nesteet lähtivät tehokkaasti liikkeelle. Niin ja se painokin putosi sitten lopulta 11 kiloa. Mielestäni ohjaajien kannustava ja tsemppaava viestittely on erittäin tärkeää ja muutenkin monenlaisia kysymyksiä lähettelin sovelluksen kautta, kun jokin vain askarrutti tai ihmetytti.
 

9 kuukauden jatkoseuranta

Nyt kun intensiiviset 12 viikkoa ovat ohitse ja seuranta jatkuu nyt vielä kuukausittain, koen että haluan ”pitää mittarit lähellä” edelleen, koska ne antavat tärkeää tietoa siitä, miten keho toimii ja miten eri ruoka-aineet vaikuttavat verensokereihin. Toisaalta opin myös sen, miten stressi tai jännittäminen voivat vaikuttaa mittaustuloksiin. Ihminen todellakin on kokonaisuus!
Kiitokset Sadulle oman tarinansa jakamisesta ja onnittelut vielä kerran upeasti tehdystä työstä oman terveyden eteen. Matka jatkuu!
Vasteen Maiju ja Tuomas

Muita artikkeleita

Reuma rauhoittui ruokavaliolla

Vasteen asiakas Bettina 31 vuotta Lähtötilanne ennen Vasteen hoitojaksoa Olen sairastunut selkärankareumaan 25-vuotiaana. Kun sain diagnoosin ja perinteinen hoito reumapolilla alkoi, etsin käsiini myös muita

Lue lisää ›